Εν Δράσει Μαζί – Πολιτική Προστασία και Εθελοντισμός 2023

Εν Δράσει Μαζί - Πολιτική Προστασία και Εθελοντισμός

Ένας θεσμός γεννιέται στον Δήμο μας με γερές βάσεις φτιαγμένες από εθελοντές!!!!

Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών πέρασε από το τετραήμερο δράσεων που διοργάνωσε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης- Συκεών από την Δευτέρα 08 ως την Πέμπτη 11 Μαΐου. Στο τετραήμερο ενημέρωσης και συμμετοχής που φιλοξενήθηκε στο Άλσος Συκεών, συμμετείχαν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται με την προστασία των πολιτών σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Την «επιχείρηση» ενημέρωσης και επιμόρφωσης, συνδιοργάνωσε το Δ.Υ.Ο.Π.Π (Δίκτυο Υποστήριξης Ομάδων Πολιτικής Προστασίας) και η Ε.Ο.Ε.Ο.Π.Π. (Ελληνική Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας).

Η συνεργασία Ε.Ο.Ε.Ο.Π.Π και Δ.Υ.Ο.Π.Π καθώς και οι εθελοντικές ομάδες μέλη τους, με τον Δήμο Νεάπολης Συκεών και το γραφείο πολιτικής προστασίας προσπάθησαν για πρώτη φορά στην πόλη μας μέσα από θεματικά στάντ να δώσουν την δυνατότητα στους μαθητές και τους πολίτες να γνωρίσουν πραγματικά τον εθελοντή πολιτικής προστασίας.

Όλες οι υπηρεσίες ήταν παρούσες στο Άλσος Συκεών (Δενδροφυτεία) : ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική υπηρεσία, Αστυνομία, η ΕΔΟΜΑΚ, το Δασαρχείο, το φροντιστήριο βιωσιμότητας του δημου Νεαπολης Συκεων ακόμη και τα συστήματα Προσκόπων, εθελοντικές ομάδες όμορων δήμων και το τμήμα επικοινωνίας και ψηφιακών μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, είχαν κάτι να πουν στους επισκέπτες όλο αυτό το τετραήμερο. Πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι μαθητές δημοτικών και γυμνασίων, που έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν πολλά από αυτούς που ξέρουν.

Στη δράση αυτή, «Εν Δράσει Μαζί Πολιτική Προστασία και Εθελοντισμός» οι μαθητές δημοτικού και γυμνασίου παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, παρακολούθησαν μαθήματα από διασώστες, προσκόπους, νοσηλευτές, πυροσβέστες, αστυνομικούς, ως και αναρριχητές. Παρουσίαση ΚΑΡΠΑ, πρώτων βοηθειών, μέτρα προφύλαξης σε περίπτωση σεισμού, πυρκαγιάς ή πλημμύρας, ως και τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης, σε συνδυασμό με την τεχνολογία αιχμής που συνοδεύει όλες αυτές τις επιχειρήσεις.

Την έκπληξη του τετραημέρου μας την φύλαξε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ανακοινώνοντας την θεσμοθέτηση της δράσης κάθε χρόνο και μάλιστα για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Για όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη της ΕΔΟΜΑΚ μπορείτε ελεύθερα να επικοινωνήσετε μαζί μας σε όλα τα social media της ΕΔΟΜΑΚ.